Táto krajová špecialita sa pripravuje výlučne v severotalianskej provincii Modena. Vyrába sa kvasením šťavy vybraných odrôd bio hroznového vína (Trebbiano, Lambrusco a ďalšie miestne odrody). Počas následného niekoľkoročného zrenia v drevených sudoch získava svoje charakteristické arómu a nedostihnuteľný buket, ktorý je určený harmonickou rovnováhou sladké a kyslé. Je výraznejšia a sladšia než balzamikový ocot Rustico a je určený pre gurmánsku kuchyňu.
HMOTNOSŤ: 250 ml
KRAJINA PÔVODU: Modena - Taliansko
POUŽITIE: Balzamikový ocot výborne hodí do šalátov a zeleninových pokrmov a k pečenému mäsu a rybám aj do niektorých sladkostí. Paradajky s mozzarelou a čerstvou bazalkou, pokvapkané olivovým olejom a balzamikovým octom sú vynikajúce.
ZLOŽENIE: vínny ocot, zahustená hroznová šťava. Obe zložky pochádzajú z kontrolovaného ekologického poľnohospodárstva.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota 538 kJ / 127 kcal
Tuky 0 g z toho nasýtené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 30 g z toho cukry 29 g
Vláknina 0 g
Bielkoviny 0 g
Soľ 0,07 g
NÁZOV A SKLADOVANIE: Balzamikový ocot - kvasný ovocný ocot. Skladujte dobre uzatvorený.
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.