Produkty vyberáme automaticky podľa recenzií používateľov, záujmu o produkt a predaja.
Country Life Umeocot 500ml
94 %
Umeocot má výraznú slano-kyslú chuť a príjemnú ľahkú ovocnú arómu. Výborne sa hodí do šalátových zálievok. Využijete ho pri príprave kulajdy alebo šošovice na kyslo a tiež na...
3,29 €
Doprava 2,49 €,Na sklade
Garantovaný nákup z Grizly.
Zoradiť:
Odporúčané ponuky (4)
Na sklade • 1 variant3,42 €92 % • 625×Udržateľný e-shopĎalšie informácie
Umeocot má výraznú slano-kyslú chuť a príjemnú ľahkú ovocnú arómu. Výborne sa hodí do šalátových zálievok. Využijete ho pri príprave kulajdy alebo šošovice na kyslo a tiež na...
Ume ocot pouzivam pri vareni miesto soli a octu, do salatov si robim zalievku Zvyknem ho aj pit, len tak, alebo zriedim s vodou, ma vela zdravotnych ucinkov
Umeocot má výraznú slano-kyslú chuť a príjemnú ľahkú ovocnú arómu. Výborne sa hodí do šalátových zálievok. Využijete ho pri príprave kulajdy alebo šošovice na kyslo a tiež na dochutenie všetkých pokrmov, kam potrebujete dodať slano-kyslú chuť.|
Nejde v skutočnosti o ocot, vzniká ako vedľajší produkt pri výrobe nakladaných sliviek - umeboshi.
Výrobca MUSO uvádza, že umeocot pomáha pri nechutenstve, zažívacích problémoch a únave. (zdroj: tu)
Tipy na použitie:
ume zálievka s medom - rozmiešajte 1 lyžicu medu so 4 lyžicami olivového oleja, 3 lyžicami oleja z praženého sezamu, 1 lyžicu umeoctu a 1 lyžicu čerstvej pomarančovej šťavy;
jogurtový ume dresing - zmiešajte 1 malé balenie kyslej sójovej špeciality Sojade natural s 1 lyžicou umeoctu a s 2 lyžicami ryžového sirupu; je výborný na hlávkový šalát;
ochutenie kulajdy, šošovice na kyslo, strukovinových nátierok...
výroba kvasenej zeleniny (pickles) - návod nájdete v Dobrotách jeseň 2015 na strane 13;
nápoj z umeoctu
malá lyžička do pohára vody; osvedčený prostriedok proti únave z tepla;
zeleninové soté - recept je napísaný na strane 9 v Dobrotách leto 2013;
šalát z avokáda a bielej reďkovky - recept je napísaný na strane 9 v Dobrotách leto 2013;
zemiakový šalát so šošovicou a aromatickou zálievkou - recept je uvedený na strane 16 v Dobrotách zima 2015-16.
Výroba umeoctu:
Umocet je tekutina, ktorá sa vylučuje pri fermentácii nakladaných sliviek - umeboshi.
Slivky umeboshi sa zberajú na jar.
V deň zberu sa nasolia a potom sa nechávajú niekoľko dní sušiť na slnku.
Keď sú takmer usušené, naložia sa do slaného nálevu, zaťažia kameňmi a nechajú kvasiť.
Do nálevu sa tiež pridávajú shizo listy. Vzhľadom pripomínajú okrasnú žihľavu. Pridávajú sa kvôli konzervačným účinkom a krásne purpurovej farbe.
Červená tekutina, ktorá sa pri kvasení sliviek vylučuje, sa nazýva ume-su, v češtine sa ujal názov umeocot.
Ďalšie UMEvýrobky:
umeocot COUNTRY LIFE, 200 ml,
umeboshi COUNTRY LIFE,
umeboshi MUSO,
umeboshi pasta bio MUSO.
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Na sklade • 1 variant3,42 €92 % • 625×Udržateľný e-shopĎalšie informácie
Chýba alebo je nepravdivý niektorý dôležitý parameter? Uvedené informácie sú len orientačné, pred nákupom vo vybranom obchode odporúčame overiť, že predávaný model má kľúčové vlastnosti podľa vašich požiadaviek. Aj keď sa snažíme o maximálnu presnosť informácií, bohužiaľ nemôžeme zaručiť 100% správnosť. Ceny produktov sú vrátane DPH.
Ume ocot pouzivam pri vareni miesto soli a octu, do salatov si robim zalievku Zvyknem ho aj pit, len tak, alebo zriedim s vodou, ma vela zdravotnych ucinkov
Pozrite sa, kde môžete produkt kúpiť:
Na sklade • 1 variant3,42 €92 % • 625×Udržateľný e-shopĎalšie informácie